Nieuws/Binnenland
2301259
Binnenland

Doodgeslagen toerist op Mallorca is Amsterdamse filmmaker

Wouter van Luijn

Wouter van Luijn

AMSTERDAM - De Nederlandse toerist die donderdagnacht om het leven is gekomen doordat een groep jongeren op hem insloeg, blijkt de 34-jarige filmmaker Wouter van Luijn uit Amsterdam te zijn.

Wouter van Luijn

Wouter van Luijn

In de afgelopen jaren monteerde hij tientallen films, een daarvan is Aanmodderfakker (2014). Voor de film Wolf kreeg hij een nominatie voor een Gouden Kalf. Ook werkte de in het Limburgse Arcen geboren Wouter mee aan Brasserie Valentijn (2016).

’Ik weet niet wat ik moet zeggen’

In de filmwereld is geschokt gereageerd. Op Twitter melden Katja Schuurman en Tijl Beckand het droevige nieuws. „Ik leef mee met iedereen die jou liefheeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve: liefde, liefde, liefde iedereen, alstjeblieft..”, schrijft Katja.

Tijl Beckand noemt hem een talentvolle editor. „Onze gedachtes zijn bij de familie en geliefdes van Wouter”, aldus Tijl Beckand.

’Met familie op vakantie’

De Spaanse politie onderzoekt het incident als een moordzaak en is op zoek naar de daders. Van Luijn was met zijn familie op vakantie, zegt een woordvoerder van de politie. „Hij logeerde in een appartement aan de kust, op een half uur rijden van de plek waar het drama zich voltrok.”

De Nederlandse ambassade in Madrid heeft contact met de familie van het slachtoffer en heeft consulaire bijstand aangeboden.