Nieuws/Buitenland
2301646
Buitenland

Naakte vrachtwagenchauffeur richt ravage aan

BIERBEEK - Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagmiddag een spoor van vernieling aangericht in Lovenjoel, een deelgemeente van het Belgische Bierbeek. Hij ramde verschillende auto’s, een bestelwagen en een bus van De Lijn. Daarbij vielen meerdere gewonden. Volgens getuigen vluchtte de man daarna naakt weg.

Rond 17.00 uur ging het mis. De vrachtwagen kwam tot stilstand op het kruispunt van de Tiensesteenweg en de Pellenbergstraat in Bierbeek.

Het gevaarte had net daarvoor een ravage aangericht. Over een afstand zo’n 500 meter ramde de vrachtwagen verschillende voertuigen.

Veel schade

De schade was groot: twee voertuigen belandden in de gracht, een vrouw die in een derde auto zat liep lichte verwondingen op aan haar been. Vervolgens ramde de vrachtwagen een bestelwagen en een bus. Vier passagiers van die bus liepen verwondingen op bij de crash. Hoe ze eraan toe zijn, is nog onduidelijk.

Politie en ziekenwagens kwamen massaal ter plaatse. Ook een politiehelikopter werd ingezet.

Zwaargewond

De Poolse chauffeur van de vrachtwagen probeerde na het ongeluk te voet te vluchten. Volgens ooggetuigen was hij naakt. De man is inmiddels opgepakt gevat door de politie. Hij raakte zwaargewond.