Nieuws/Buitenland
2302476
Buitenland

Horrorvlucht: bloed uit oren passagiers Ryanair

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

FRANKFURT - 33 inzittenden van een vliegtuig van Ryanair zijn naar het ziekenhuis gebracht, nadat in het toestel de cabinedruk was weggevallen en het vliegtuig een noodlanding had moeten maken in de Duitse stad Frankfurt. Volgens de politie kwam bij sommige mensen het bloed uit de oren.

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

De vlucht voerde van Dublin naar de Kroatische kustplaats Zadar en had in totaal 189 mensen aan boord. Het toestel moest binnen enkele minuten dalen vanaf een hoogte van bijna 11 kilometer. De passagiers moesten gebruik maken van zuurstofmaskers tijdens de daling en landing.

Passagier Sarah McGarry vertelt aan de BBC dat de druk opeens weg viel. „We vlogen en opeens kwamen alle zuurstofmaskers naar beneden. Het licht viel uit. Niemand vertelde ons wat er aan de hand was, er waren alleen mensen die 'noodgeval! noodgeval!', schreeuwden”, aldus de aangeslagen passagier.

Sarah’s trommelvlies is gebarsten, maar wilde niet naar het ziekenhuis omdat ze bang was dat ze de nieuwe vlucht niet zou halen.

Ryanair meldt dat de landing „zonder problemen en volgens protocol” is verlopen. Voor passagiers is tijdelijk onderdak in hotels en een vervangende vlucht geregeld.