Nieuws/Binnenland
2302869
Binnenland

’Arrestatie in zaak doodgeslagen Nederlander’

Mallorca - De Spaanse politie heeft op Mallorca een man gearresteerd in de zaak van de Nederlandse filmeditor Wouter van Luijn die in de nacht van donderdag op vrijdag zwaargewond langs een weg werd gevonden en kort daarna in het ziekenhuis overleed. De man was naar eigen zeggen degene die Wouter zag liggen, aldus de lokale krant Ultima Hora.

De man verklaarde dat hij op weg was naar La Milana, de weg die de beruchte wijk Son Banya verbindt met de wijk Son Ferriol, toen hij aan de rand van de weg bij de ingang van een pakhuis een man zag liggen, volgens de lokale krant Ultima Hora. Op dat moment stonden vier a vijf personen om hem heen. Toen de chauffeur toeterde, vluchtte de groep door over een muur te springen.

Waarom de man precies is aangehouden is niet bekend. De politie heeft een huiszoeking gedaan en onderzoekt de verklaringen die hij over het incident heeft afgelegd op mogelijke tegenstrijdigheden. Hij zou in tweede instantie een andere plaats hebben genoemd waar hij de Nederlander heeft gevonden.

Het slachtoffer overleed in kritieke toestand in een ziekenhuis. Vrijdag werd nog door Spaanse media gemeld dat de aanval was opgenomen door een bewakingscamera.

Het slachtoffer is de filmeditor Wouter van Luijn uit Amsterdam. Collega’s uit de filmwereld hebben via sociale media geschokt gereageerd op zijn dood en medeleven betuigd.