Nieuws/Binnenland
2303006
Binnenland

Agente gewond bij arrestatie Middelburg

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

MIDDELBURG - Een agente is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij de aanhouding van een zich verzettende verdachte in het centrum van Middelburg. Zij heeft zich vanwege een verwonding aan haar hand onder doktersbehandeling moeten stellen. Het gebeurde tijdens een roerige nacht waarbij twee verdachten zijn gearresteerd voor de mishandeling van een twintigjarige man uit Middelburg.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Een van de verdachten, een 27-jarige Middelburger, bedreigde eerder in de nacht onder meer personeel op het terras van een café. Te hulp geroepen agenten zagen op de Markt dat de verdachte Middelburger een twintigjarige plaatsgenoot, die al op de grond lag, sloeg en schopte. Ook een man van 23 uit Goes is in verband daarmee aangehouden.

Omstanders bemoeiden zich eveneens met de kwestie, zodat een diensthond werd ingezet om hen op afstand te houden. Een van de omstanders kreeg een tik met een wapenstok. Volgens de politie bleven de verdachten na hun overbrenging naar de politiecel recalcitrant en beledigden zij daar een hulpofficier van justitie. De mannen worden zaterdag gehoord.