Nieuws/Binnenland
230384739
Binnenland

’Er moet een einde aan komen’

Na alarm Marcouch wéér autobranden in Arnhem

ARNHEM - In Arnhem zijn in de nacht van zondag op maandag opnieuw twee auto’s uitgebrand. In een aantal wijken in de stad gaan bijna dagelijks auto’s in vlammen op. Het aantal uitgebrande voertuigen staat volgens regionale media nu op vijftien.

De eerste wagen brandde rond 01.00 uur af aan de Kamillelaan, een paar uur later was het raak op de Willem Beijerstraat. Ook daar ging een auto verloren. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de branden. Er wordt uitgegaan van brandstichting.

Burgemeester Ahmed Marcouch sprak zondag van „een plaag voor de stad.” Hij noemde de autobranden „laf en sneaky.” Volgens hem zijn autobranden „schrikbarend voor de buurt en een drama voor de eigenaar.”

De burgervader heeft letterlijk slapenloze nachten ervan, vertelde hij Omroep Gelderland. „Ik ga naar de mensen toe, ik loop door de wijk. Je wil je betrokkenheid tonen. Ik heb hier gisteravond ook rondgelopen, zoals de politie patrouilleert. Want het beste werkt op heterdaad betrappen. We rusten niet voordat we dit opgelost hebben.”