Nieuws/Buitenland
2307942
Buitenland

Puinhoop in Frankrijk na WK; drie kinderen zwaargewond

Parijs - In de nacht na de WK-winst van Frankrijk en de feestnacht van 14 juli bij elkaar opgeteld, zijn 845 voertuigen in vlammen opgegaan en zo’n 508 mensen opgepakt. De feestelijkheden na het behalen van de wereldtitel ontaardden in rellen. De politie in onder meer in Parijs, Lyon en Nantes moest traangas inzetten om de joelende menigte uit elkaar te drijven. In Nancy zijn twee kinderen gewond geraakt toen een motor op de feestvierende menigte inreed.

Dat melden verschillende Franse media. In de nacht van zondag op maandag heeft de Franse politie de handen vol gehad aan raddraaiers die de viering van de WK-titel hevig verstoorden. In de hoofdstad werd naast traangas ook een waterkanon ingezet.

Winkel geplunderd

Een grote groep jongeren heeft zondagavond Drugstore Publicis, een winkel op de Champs-Élysées in Parijs, geplunderd en vernield. Relschoppers, die hun gezicht bedekt hielden, togen de winkel aan de boulevard in om joelend met flessen wijn en champagne weer naar buiten te komen. Er werd met stenen gegooid.

Motor rijdt kinderen aan

De ongeregeldheden beperkten zich niet alleen tot de Franse hoofdstad. In Nancy raakten drie kinderen tussen de drie en zes jaar oud zwaargewond. Het zou gaan om twee meisjes en een jongetje. Ze stonden in de menigte toen een motorrijder op hen inreed en vervolgens op de vlucht sloeg.

De man zou volgens Franse media na het drama zijn doorgereden. De politie kon hem later in zijn ouderlijk huis arresteren. De man zit in voorlopige hechtenis en wordt gehoord. De drie kinderen zijn ernstig gewond en zijn met een ambulance het ziekenhuis Nancy-Brabois gebracht.