Nieuws/Binnenland
2310489
Binnenland

’Jij bent altijd mijn maatje geweest...’

Man koopt pagina in lokale krant voor emotionele brief aan ex-vrouw

Delft - Een man die zijn toekomstige ex-vrouw wilde bedanken voor een huwelijk van 11 jaar, heeft ervoor gekozen een brief te laten plaatsen in de lokale krant Delft op Zondag. In een paginagrote ’advertentie’ steekt de schrijver, die de brief afsluit met ’Ron’, niet bepaald onder stoelen of banken dat hij moeite heeft met de scheiding – die duidelijk niet zijn keuze was.

„Toen je eind maart tot deze conclusie moest komen, stortte mijn wereld in. Ik ben in een wekenlang durende achtbaanrit gaan zitten vol spartelen, emoties, juridische en financiële zaken, verwijten en hele moeilijke momenten, eigenlijk nog steeds. (...) Jij bent altijd mijn maatje geweest, mijn geweten, steun en toeverlaat, minnares hartsvriendin en agenda”, schrijft de man.

„Terugkijkend”, gaat hij verder, „ik kan je niet genoeg bedanken voor de afgelopen 25 jaar. Je zou een lintje moeten verdienen voor je doorzettingsvermogen en kracht.”

’Ron’ sluit zijn emotionele brief af met: „Ik zal er zijn als je hulp nodig hebt. Laat het weten, we komen er vast uit. Ik hoop dat ik trots mag zeggen dat ik je vriend ben. Ik hou van jou, omdat je jij bent en daarbij de moeder van mijn kinderen.”

De reacties op de openhartige brief zijn wisselend. Op sociale media zegt de helft er niets van te snappen dat dit zo en plein public moet. „Waarom paginagroot in de krant? Waarom moet iedereen meelezen? Hou dit fijn voor je zelf, ik zie de functie niet, alleen dat hij enorm veel aandacht op zich vestigt.” Een ander: „Ik vind het mooi in zijn ultieme kwetsbaarheid.”