Nieuws/Binnenland
2310500
Binnenland

Profkickbokser twee keer veroordeeld op één dag

BREDA - Een zware dag voor de profkickbokser Mohammed J. maandag. De Rosmalenaar werd door de rechtbank in Breda twee keer veroordeeld voor geweld buiten de ring.

De eerste zaak ging om een zware vechtpartij op een feest op 1 januari in Breda. Hij kreeg zestig uur taakstraf en een maand voorwaardelijk celstraf, omdat hij drie mensen sloeg en schopte. „Ik hoop dat u nu beseft dat uw handen wapens zijn en dat die dodelijk kunnen zijn”, zei de officier van justitie.

Even ervoor kreeg hij 140 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijk cel. Hij was op 21 februari betrokken bij de vechtpartij in de rechtbank in Den Bosch. Hij was daar, omdat een vriend van hem was doodgeschoten in Best. Toen de broer van het slachtoffer de verdachte te lijf ging, ontstond een massale knokpartij, waarbij ook J. zich liet gelden.

Getuigen van de mishandeling in Breda zeiden dat het vechten van J. eruit zag alsof hij aan het kickboksen was. J. zei tegen de rechter dat hij zich niet kan voorstellen dat hij zoveel mensen zou hebben geslagen. Hij wijt het aan de alcohol. „Ik drink normaal nooit. Nu was het een uitzondering. Ik heb er spijt van.”

Carrière

De veroordelingen hebben mogelijk gevolgen voor zijn contract, zei J. tegen de rechter. „Mijn carrière staat wel echt op het spel. Ik verzeker u dat het nooit meer gebeurt.” De 22-jarige J. kreeg op zijn zestiende al zijn eerste contract en in januari tekende hij bij kickbokspromotor Glory. Dat is ook de organisatie die Rico Verhoeven en Badr Hari onder contract heeft.

In april vorig jaar viel J. een scheidsrechter aan toen de jury zijn tegenstander als winnaar aanwees. Hij kreeg toen twee jaar schorsing. Dat werd later omgezet in een deels voorwaardelijke.