Nieuws/Buitenland
2310924
Buitenland

President nog niet af van ’Baby-Trump’

LONDEN - Een enorme ballon die Trump voorstelt als een boze baby, is straks ook te zien in de Verenigde Staten. Een activist heeft via de website GoFundMe duizenden dollars ingezameld om een eigen exemplaar van het vliegende gevaarte te bestellen. Hij wil de ’Baby-Trump’ oplaten in Bedminster, waar de golfminnende president regelmatig een balletje slaat.

De oranje ballon was onlangs te zien in Londen, tijdens de protesten die samenvielen met het bezoek van de Amerikaanse president. Dat wekte de belangstelling van de Amerikaanse activist Didier Jimenez-Castro, die de vliegende karikatuur op het nieuws zag. Hij besloot de protestballon naar de VS te halen.

Het idee van de activist viel in goede aarde. Honderden medestanders bleken bereid geld over te maken. Jimenez-Castro zei tegen de krant The Courier News dat de gehoopte 4500 dollar binnen 22 uur binnen was. De teller staat inmiddels al op ruim 7500 dollar (circa 6400 euro). „Ik heb de producent gebeld en we hebben onze ballon midden augustus”, vertelde hij.