Nieuws/Binnenland
2311640
Binnenland

Begin strafzaak burgemeesterslek afgeblazen

Het Stadhuis in Den Bosch.

Het Stadhuis in Den Bosch.

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het begin van de strafzaak over een lek bij de burgemeestersbenoeming van Den Bosch afgeblazen. De regiezitting die op 27 augustus was gepland, gaat niet door omdat meer tijd nodig is om op basis van het geactualiseerde dossier nieuwe afwegingen te maken. Een OM-woordvoerster heeft dat maandagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Brabants Dagblad. Of het gaat om uitstel of afstel, kon ze niet zeggen.

Het Stadhuis in Den Bosch.

Het Stadhuis in Den Bosch.

Het Brabants Dagblad wist vorig jaar te melden wie tijdens de strikt vertrouwelijke procedure hadden gesolliciteerd naar de functie. Bovendien onthulde de krant dat de gekozen kandidaat Jack Mikkers tweede keus was van de sollicitatiecommissie.

Na ophef over het afluisteren van telefoontjes van de betrokken journalist is besloten om de afgetapte gesprekken niet te gebruiken en daarom is een heroverweging nodig.

Het OM verdenkt raadslid Sjef van Creij en voormalig wethouder Jos van Son van lekken. Het vermoeden bestaat dat het raadslid als lid van de vertrouwenscommissie de namen van de kandidaten naar de toenmalig wethouder heeft doorgespeeld, die op zijn beurt de krant tipte. Van Creij en Van Son worden beiden verdacht van schending van hun ambtsgeheim.