Nieuws/Buitenland
2312223
Buitenland

Terrassen en wegen overspoeld met zeewater

Mini-tsunami op Mallorca

Mallorca - Een vloedgolf van zo’n 1,5 meter overspoelde maandag de stranden op vakantie-eiland Mallorca en het nabijgelegen Menorca.

Dat melden verschillende buitenlandse media. Het bizarre weerverschijnsel had ook gevolgen voor vakantieresorts op Mallorca. Bars en terrassen aan de kust werden overspoeld met zeewater ook boulevards en wegen langs het strand staan blank.

De wegen in Alcudia in het noorden van Mallorca staan onder water.

Door de sterke stroming braken de touwen van een historische zeilboot in de haven van Mallorca. De boot en de bemanning moesten worden teruggeloodst naar de haven omdat de boot dreigde af te drijven naar zee, zo meldt Mirror.

Er waren geen meldingen van gewonden. De ’rissaga’ – zoals het weerfenomeen wordt genoemd in Catalaans Spaans – deed zich voor toen de stranden grotendeels leeg waren.

„Ik heb nog nooit zo’n ’rissaga’ gezien in de baai van Alcúdia”, vertelt Martí Fuster, eigenaar van een vissersboot tegenover Mirror. „Het water in de haven zakte plotseling ruim een meter en kwam vervolgens terug om de kust te laten overstromen”, aldus Fuster.

Was u erbij? Mail uw foto’s of video’s naar onze WhatsApp-tiplijn.