Nieuws/Binnenland
2313230
Binnenland

Familie Faber ’binnen marge’ tevreden

Anne Faber

Anne Faber

UTRECHT - Geen enkel vonnis doet recht aan het leed van de nabestaanden van Anne Faber, zei Ruth Jager, de advocaat van de familie nadat de rechter zijn oordeel had uitgesproken. „Ze krijgen Anne nooit meer terug, dus van tevreden kan je eigenlijk niet spreken. Maar binnen de marge zijn ze dat wel.”

Anne Faber

Anne Faber

Michael P. werd dinsdag veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het ontvoeren, verkrachten en doden van de 25-jarige studente. De familie hoopt nu een punt te kunnen zetten achter de strafzaak. „Ze hopen echt dat P. niet in hoger beroep gaat, ze willen het boek sluiten”, aldus Jager.

’Diep trauma’

„De maatschappij dient zo lang mogelijk beschermd te worden tegen de dader en daar lijkt de opgelegde straf in te voorzien”, laat advocaat Sébas Diekstra namens de vriend van Faber weten. Maar ook de vriend, die verder anoniem wil blijven, laat via zijn advocaat weten dat geen enkele straf recht doet aan zijn diepe verdriet en intense gemis. „De gebeurtenissen hebben een diep trauma bij hem veroorzaakt.”

„Geen enkele straf doet recht aan de enorme schade en het diepe verdriet die zijn voortgekomen uit het hetgeen Anne overkomen is en het intense gemis van zijn lieve vriendin. De onomkeerbaarheid van alle feiten is onverdraaglijk. Het is niet voor te stellen wat zijn levensmaatje heeft moeten doorstaan op 29 september.” De advocaat besluit: „Verder blijft cliënt verzoeken om zoveel mogelijk met rust gelaten te worden om aan zijn herstel te kunnen werken. Dit in zoveel mogelijk anonimiteit als mogelijk.’’