Nieuws/Binnenland
2313919
Binnenland

Vrouw heeft haar vreemdgaande man een tweede kans gegeven

Celstraf voor zwangere vrouw die sambal op vagina minnares van haar man smeerde

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdag 160 dagen celstraf opgelegd aan een vrouw uit Zundert die de minnares van haar man ernstig heeft mishandeld. Zo smeerde ze onder meer sambal op de vagina van de minnares. De rechter noemde dit „beangstigend en vernederend.”

Omdat de vrouw al 160 dagen in voorarrest zat, hoeft ze niet meer de cel in. Ze moet wel een werkstraf van 120 uur uitvoeren en 7000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Ook kreeg ze een voorwaardelijke celstraf van 110 dagen opgelegd.

Deze straf is flink lager dan wat er werd geëist. Het Openbaar Ministerie wilde zestien maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook wilde het OM een proeftijd van drie jaar, een contact- en straatverbod, therapie, meldplicht en schadevergoeding.

Vastgebonden en kaalgeschoren

Bij Halima sloegen de stoppen door toen ze ontdekte dat haar vriendin al vijf jaar een relatie had met haar man. Twee weken eerder ontdekte ze dat ze, onverwacht, een vierde kind verwachtte. Toen ze haar daarop aansprak, op 1 december 2017 bij het slachtoffer thuis, werd de vriendin vastgebonden, geslagen en kaalgeschoren.

Ook dreigde ze met een mes en smeerde ze sambal in de vagina van haar beste vriendin. Daarbij werd Halima geholpen door haar buurvrouw, die in mei al een celstraf van zes maanden kreeg opgelegd waarvan zes maanden voorwaardelijk.

’Dit is gewoon absurd’

„Ze heeft op een bijzonder intense en vernederende manier wraak genomen”, zei de officier van justitie. „In de Nederlandse maatschappij is dit gewoon absurd.”

Het slachtoffer durft niet meer over straat te gaan. Volgens de officier leeft het slachtoffer in angst.

’Ik ben het niet vergeten’

De man van Halima zat dinsdagmorgen in de rechtbank. Ze zijn zeventien jaar getrouwd. Halima gaat wel met hem door „Op aanraden van mijn moeder”, vertelt ze aan Omroep Brabant. „Eerst wilde ik scheiden, maar ik was ongepland zwanger en mijn kinderen zijn nog klein. Ik heb hem wel vergeven, maar ik ben het niet vergeten.”