Nieuws/Binnenland
231766
Binnenland

Aanhouding voor verdwijning Sabrina Oosterbeek

AMSTERDAM - De politie heeft vanmorgen vroeg een 44-jarige Amsterdammer aangehouden voor de verdwijning van Sabrina Oosterbeek. In diens woning is uitgebreid onderzoek verricht. Sabrina is nog altijd vermist en de politie vermoedt dat haar iets ernstigs is overkomen.

Er wordt al maanden gezocht naar de 30-jarige Sabrina Oosterbeek, die voor het laatst werd gezien op camerabeelden van 7 op 8 maart in de lift van haar flat op het Geldershoofd in Zuidoost. Daarop is te zien hoe zij rond kwart voor drie ’s nachts met haar fiets de straat op gaat. Sabrina had onder meer een drugsprobleem.

Op dinsdag 9 mei vond er een grote zoektocht plaats in de buurt van haar woning. Het onderzoeksteam zocht toen onder meer naar haar persoonlijke spullen, zoals een witte schoudertas en een telefoon. Die werden niet gevonden.

Sabrina Oosterbeek, geboren in 1986, kreeg als kind de diagnose borderline; een persoonlijkheidsstoornis die zich uitte door stemmingswisselingen. Ze kon bijzonder lief en grappig zijn, maar ook boos of agressief, vertelde haar zus in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De man zit nog in verzekerde bewaring.