Nieuws/Buitenland
2317895
Buitenland

Kids uit zee gered: ouders waren shoppen

Blankenberge - De reddingsbridage van Blankenberge heeft vier kinderen van 10 en 11 jaar uit zee gered. Twee ouders waren aan het shoppen en de andere ouders zaten ver weg op een bankje op de boulevard.

„Voor hetzelfde geld was dit veel erger afgelopen. Laat je kinderen alstublieft nooit alleen in zee zwemmen”, aldus hoofdredder Tom Cocle in Het Nieuwsblad. „Dertig seconden kunnen al het verschil betekenen tussen leven en dood.”

Het was volgens hem de zwaarste reddingsoperatie sinds twee jaar in de Belgische kustplaats. Twee redders raakten lichtgewond.

De kinderen waren al meerdere keren gewaarschuwd dat ze er niet te ver in mochten, maar weigerden te luisteren. Plotseling opstekende windkracht vijf en een sterke onderstroming trokken de kinderen plotseling ver de zee in, zegt Cocle.

Eén kind dat kopje onder ging, had zelfs een arm in het gips. Een andere redster kon zich nog tussen de basaltblokken van de strekdam gooien en het kind boven water houden terwijl de golven over de twee sloegen.

Toen de ouders eenmaal gevonden waren, kregen ze een fikse uitbrander.

Eerder deze maand waarschuwde de reddingsbrigade ouders om minder met hun smartphone te spelen en meer op hun kinderen te letten. „Zelfs het kleinste moment van onoplettendheid is voldoende om kinderen uit het oog te verliezen.”