Nieuws/Binnenland
2318131
Binnenland

VIDEO

Woede om ’rotklusjes’ Dirk-medewerker: ’Hij wordt behandeld als slaaf’

Alblasserdam - Op sociale media is ophef ontstaan vanwege een filmpje van een verstandelijk beperkte medewerker van de Dirk van de Broek in Alblasserdam. De man, die al dertien jaar als vakkenvuller bij de supermarkt zou werken, zou worden gebruikt voor ’rotklusjes’.

„In de hitte van van de afgelopen dagen moest hij letterlijk al het onkruid om het gebouw verwijderden”, staat er te lezen op Facebook. „Het blijft natuurlijk diep triest om dit te moeten delen. Hopelijk is er iemand die deze man aan een betere baan kan helpen, want dit kan gewoon niet.”

’Vreselijk’

Ook de nicht van de man slaat alarm. „Hij heeft al vaker geklaagd over hoe hij behandeld wordt maar niemand geeft gehoor en hij wil ook zijn baan niet kwijt”, schrijft ze op haar Facebook-pagina. Ook zij roept op de video te delen. „Zodat mensen kunnen zien hoe vreselijk het is dat mijn oom met een beperking letterlijk als slaaf wordt behandeld.”

Een woordvoerster van Dirk van de Broek zegt dat er momenteel onderzoek wordt gedaan naar de – volgens velen – erbarmelijke werkomstandigheden van de man. „We zijn aan het uitzoeken wat er precies gebeurd is. Daarvoor zijn gesprekken met beide partijen nodig.” De supermarktketen komt later met een uitgebreide reactie.