Nieuws/Binnenland
231836
Binnenland

Nagellakkende Tijn krijgt eigen winkel

UTRECHT - In navolging van de nagellakactie van het ernstig zieke jongetje Tijn Koltseren is er op Urecht Centraal een popup-store geopend waar potjes nagellak worden verkocht. De winkel is een initiatief van Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek en moet geld opleveren voor kinderen met hersenstamkanker.

De potjes zijn ook te koop via de website lakdoortijn.nl en zijn beschikbaar in vier door Tijn geselecteerde kleuren. De actie ’LAK door Tijn’ heeft inmiddels bijna 750.000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 1 miljoen euro. Daarmee kan een speciale robot worden gekocht waarmee hersenstamtumoren mogelijk behandelbaar zijn.

Tijn kreeg vorig jaar december half Nederland aan de nagellak tijdens Serious Request op 3FM. Met de hartverwarmende actie haalde hij 2,6 miljoen euro op. Tijn heeft van het Rode Kruis een hoge onderscheiding gekregen: het Kruis van Verdienste. Ook is er een planetoïde naar hem vernoemt.

Een begeleider die eind mei namens hem sprak liet weten dat „het redelijk goed” met Tijn gaat en dat de situatie op dit moment „enigszins stabiel is.”