Nieuws/Binnenland
2320312
Binnenland

Excuses na onkruidrel

Dirk zegt sorry voor ’slavenarbeid’ medewerker

Alblasserdam - De supermarktketen Dirk van de Broek heeft excuses gemaakt aan de ‘misbruikte’ medewerker uit Alblasserdam. Eerder woensdag ontstond er ophef toen een video op Facebook verscheen waarop te zien was hoe de medewerker in de hitte onkruid aan het wieden was. Een woordvoerder laat weten dat er ’onvoldoende rekening gehouden is gehouden met de warmte.’

Werkzaamheden als deze zullen volgens Dirk niet meer uitgevoerd hoeven worden bij hoge temperaturen. Wel staat de supermarktketen volgens de lokale nieuwssite RTV Rijnmond nog steeds achter de keuze om de medewerker naar buiten te sturen om het onkruid te verwijderen. „De taken van een vakkenvuller gaan verder dan alleen het bijvullen van schappen”, zegt een woordvoerder.

Een nichtje van de medewerker beklaagde zich op Facebook over het feit dat haar oom al vaker geklaagd zou hebben en als een slaaf behandeld wordt.

“We gaan kijken waarom hij zich zo voelt en waarom hij zich niet vrij voelt om naar de leidinggevende te stappen. Ook gaan we kijken hoe we dit kunnen verbeteren”, laat een woordvoerder aan Rijnmond weten.