Nieuws/Binnenland
2323842
Binnenland

Tot 12 jaar voor fatale ripdeal Rotterdam

ROTTERDAM - Voor de gewelddadige dood van de 24-jarige Ingomar Yildirim zijn celstraffen tot twaalf jaar opgelegd. Het slachtoffer werd tijdens een ripdeal neergeschoten.

Hoofdverdachte Tijan S. (24) kreeg van de Rotterdamse rechtbank de hoogste straf omdat hij het dodelijke schot zou hebben gelost. De rechtbank spreekt hem vrij van moord, omdat er geen sprake zou zijn van een vooropgezet plan, maar veroordeelt hem wel voor doodslag. Medeverdachte Clayton D. moet vijf jaar de cel in. Hij heeft ook op Yildirim geschoten, maar miste.

Yildirim werd vorig jaar op 3 mei bij de Dynamostraat in Rotterdam neergeschoten tijdens een uit de hand gelopen illegale verkoop van vuurwapens, waar het slachtoffer bij betrokken was. Dat gebeurde overdag, middenin een woonwijk.

„Het vluchtende slachtoffer werd op straat achtervolgd. Dat heeft gezorgd voor angst en gevoelens van onveiligheid in de wijk”, aldus de rechtbank. Het slachtoffer werd zwaargewond voor de ingang van het Ikazia Ziekenhuis neergelegd. Hij overleed later die dag.

De twee andere verdachten zijn vrijgesproken omdat het volgens de rechtbank niet vast is komen te staan dat ze betrokken waren bij de ripdeal.

Het OM had dertien jaar cel geëist tegen S. en zeven jaar tegen D.