Nieuws/Binnenland
2323946
Binnenland

Vrijspraak voor bezit wapen moordonderzoek

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft een 34-jarige man vrijgesproken van het bezit van een pistoolmitrailleur die is gevonden in het onderzoek naar de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. Volgens de rechtbank is het bewijs, een DNA-spoor, te mager. De verdachte is wel veroordeeld voor vuurwapens die bij hem thuis zijn gevonden. De rechtbank legde hem daarvoor twaalf maanden cel op, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had 3,5 jaar cel geëist.

De broer van kroongetuige B. werd eind maart in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord geliquideerd, een week nadat het OM het bestaan van de kroongetuige had bekendgemaakt. Nabil B. heeft verklaringen afgelegd over meerdere liquidaties en daarbij vermoedelijke opdrachtgevers aangewezen.

Justitie verdenkt Shurandy S. (40) van het doodschieten van de broer van B. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

In het moordonderzoek zijn meerdere wapens gevonden. Het wapen waarop het spoor van de 34-jarige man is aangetroffen, is niet het eigenlijke moordwapen. De man werd aanvankelijk verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie, maar die verdenking is komen te vervallen.