Nieuws/Buitenland
2325628
Buitenland

Vliegverkeer boven België weer opgestart

BRUSSEL - De Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol heeft het luchtruim boven het land weer opengesteld. Het vliegverkeer wordt sinds 17.30 uur geleidelijk weer opgestart, meldt Belgocontrol. Vanwege een technische probleem werd kort na 16.00 uur het luchtruim afgesloten.

„We denken dat het nog twee tot drie uur kan duren voordat alles weer normaal verloopt”, zegt Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgocontrol. Volgens Luchtverkeersleiding Nederland heeft de storing weinig invloed gehad op het luchtverkeer boven Nederland. Er moest een vliegtuig dat onderweg was naar Brussel uitwijken naar Schiphol.

Belgocontrol sloot het luchtruim vanwege een probleem met de data van de vluchtgegevens. De verkeersleiding gaf opdracht tot een ’clear the sky’. Geen enkel vliegtuig mocht meer boven België vliegen. Volgens Belgocontrol was er geen gevaar voor de veiligheid van het luchtverkeer.

In mei 2015 moest Belgocontrol al eens het luchtruim urenlang sluiten door een technisch probleem. Dat was toen het gevolg van een stroomstoring bij de luchtverkeersleiding.