Nieuws/Binnenland
2326259
Binnenland

’Was ik vanochtend maar gestopt...’

Geen coulance voor naar finish gedragen vrouw in Vierdaagse

NIJMEGEN - Op camerabeelden is te zien hoe een deelneemster van de Vierdaagse in Nijmegen strompelend, en ondersteund door twee mannen, op het tandvlees binnenkomt. Ze is wel een minuut te laat. En regels zijn regels, stelt de organisatie.

„Mijn knie... Ik heb al drie blessures gehad vandaag. Mensen langs de kant hebben me erdoorheen geholpen, me naar boven getrokken, mijn man kwam me tegemoet lopen”, vertelt de vrouw, in tranen, aan Omroep Gelderland. „En dan kom je hier, ben je net te laat.”

’s Ochtends wist ze al dat het zwaar zou worden, en later zou blijken dat de knie opspeelde. „Ik dacht: ik stap er niet uit, ik wilde door. Nu denk ik bij mezelf: was ik vanochtend maar gestopt”, aldus de vrouw.

Zo werd de vrouw naar de finish gedragen (zie video onderaan).

Zo werd de vrouw naar de finish gedragen (zie video onderaan).

Ze staat overigens niet alleen: meer dan 1200 mensen moesten vandaag opgeven. Dat is fors meer dan gebruikelijk is op de derde dag. In voorgaande jaren waren er tussen de 900 en 1000 uitvallers.

Een van de mannen die haar verder hielp – een ’kanjer’ volgens de vrouw – ondersteunt vaker wandelaars die het moeilijk hebben. „Je kijkt elke dag of je nog iemand kan helpen. Maar vandaag lukte het net niet. Dat is gewoon k*t.”

Bekijk hieronder hoe de vrouw naar de finish werd gedragen, en hoe ze reageert op haar zwanenzang.