Nieuws/Buitenland
2329745
Buitenland

’Verdachte rugzak’ wordt onderzocht

Man verwondt acht mensen in bus Lübeck

Archieffoto van Duitse politie, ter illustratie.

Archieffoto van Duitse politie, ter illustratie.

LÜBECK - Update 20.19 uur - Een man heeft negen mensen verwond in een bus in het Noord-Duitse Lübeck, waarvan er zes steekwonden hebben. Dat bevestigt de politie. Eerder spraken Duitse media over veertien gewonden. De dader, naar verluidt een Iraniër, zou met een keukenmes hebben huisgehouden.

Archieffoto van Duitse politie, ter illustratie.

Archieffoto van Duitse politie, ter illustratie.

De dader heeft volgens ooggetuigen in de volle bus van Lübeck naar Travemünde een keukenmes uit zijn rugzak gehaald en begon er mensen mee te steken. De buschauffeur stopte onmiddellijk de lijnbus en opende de deuren. De man vluchtte en liet een rokende rugzak achter, aldus plaatselijke media.

De politie spreekt over ’drie middelzwaar-gewonden en vijf lichtgewonden’. De motieven van de dader zijn onbekend. Deskundigen onderzoeken zijn ’verdachte rugzak’, volgens het Openbaar Ministerie in Lübeck, omdat ’ iets kan worden uitgesloten, ook terroristische achtergrond niet’.

Het zou gaan om een dertiger uit Iran, zo meldt de Lübecker Nachrichten. Hij viel ook de chauffeur aan, maar vluchtte later en werd aangehouden door agenten die in een patrouillewagen in de buurt waren. Uit welk land hij komt, wil de politie niet zeggen.

Bloedbad

„De passagiers sprongen uit de bus en huilden. Het was verschrikkelijk”, zo vertelt de 87-jarige ooggetuige Lothar tegen de krant. „Later werden de gewonden weggebracht.”

De politie heeft de identiteit van de dader niet bevestigd.

Festival

Vandaag zou het festival Travemünder Woche beginnen in Lübeck. Dat gaat voorlopig gewoon door, vertelt de organisatie, hoewel een belangrijke lokale politicus heeft laten weten niet bij de opening te zullen zijn.