Nieuws/Binnenland
2332171
Binnenland

Files door vakantieverkeer naar zuiden

DEN HAAG - Op de snelwegen naar de populaire toeristische bestemmingen in Europa zijn zaterdag flinke files ontstaan, meldt de ANWB. Vooral op de wegen rond München is sprake van grote drukte en vertragingen.

De knelpunten in Duitsland richting het zuiden liggen tussen Würzburg, München en Salzburg met drie uur vertraging. Richting het noorden op de A1 en A7 is er bij Bremen en Hamburg een vertraging van twee uur.

In Frankrijk was er richting zuiden op de A7 tussen Vienne en Orange al snel één uur vertraging. Dat liep op tot anderhalf uur aan het begin van de middag. Op de route van Tours naar Bordeaux richting Spaanse grens via de A10 en A630 was sprake van tweeënhalf uur vertraging.

In Oostenrijk ligt het knelpunt vooral op de Fernpasroute vanuit Duitsland: tussen Füssen en Innsbruck moeten automobilisten rekening houden met anderhalf uur vertraging.

In Zwitserland bij de Gotthardtunnel is de wachttijd momenteel twee uur en bij de San Bernardinotunnel is de vertraging een uur en drie kwartier.

In Nederland zijn geen problemen met vakantiefiles.