Nieuws/Buitenland
2332282
Buitenland

Trump noemt opnames Cohen ’mogelijk illegaal’

Michael Cohen en Donald Trump.

Michael Cohen en Donald Trump.

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet gereageerd op het nieuws dat zijn voormalige advocaat Michael Cohen in 2016 heimelijk een gesprek heeft opgenomen dat hij met Trump voerde over betalingen aan een voormalig Playboymodel. „Mogelijk illegaal”, stelt Trump in een van zijn vroegeochtendtweets.

Michael Cohen en Donald Trump.

Michael Cohen en Donald Trump.

De bandopname werd in beslag genomen tijdens huiszoekingen van de FBI in onder meer het kantoor van Cohen.

„Onvoorstelbaar dat een regering inbreekt in het kantoor van een advocaat (’s ochtends vroeg) - bijna ongehoord. Nog onvoorstelbaarder dat een advocaat een gesprek met een klant opneemt - totaal ongehoord & mogelijk illegaal”, twitterde Trump. „Het goede nieuws is dat uw favoriete president niets verkeerd heeft gedaan!”

Het opgenomen gesprek vond twee maanden voor de presidentsverkiezingen in november 2016 plaats en ging over eventuele betalingen aan Karen McDougal, een vrouw die claimt in 2006 en 2007 een verhouding met Trump te hebben gehad. Trump is sinds januari 2005 getrouwd met de inmiddels 48-jarige Melania Trump.

De FBI onderzoekt onder meer of er onregelmatigheden zijn gepleegd bij de financiering van Trumps verkiezingscampagne en of Cohen frauduleus heeft gehandeld.