Nieuws/Binnenland
2332419
Binnenland

Nog steeds taal noch teken van 17-jarige scholier aan Gardameer

Camerabeelden verdwenen Koen leveren niets op

De 17-jarige Koen.

De 17-jarige Koen.

Camerabeelden waar mogelijk de bij het Gardameer verdwenen Koen van Keulen op zou staan, hebben niets opgeleverd. Dat melden de ouders van Koen vanuit Italië. Sinds vrijdagochtend wordt met man en macht gezocht naar de 17-jarige Koen die na een avondje stappen spoorloos verdween.

De 17-jarige Koen.

De 17-jarige Koen.

Koen was met zijn broer en drie vrienden met een bus onderweg van een nabijgelegen disco naar camping Euroland aan het Gardameer. De broer en vrienden stapten uit, maar Koen bleef om nog onduidelijke reden in de bus. Mogelijk vergat hij uit te stappen. Het is een raadsel waar hij is gebleven. „We zijn radeloos. Geen teken, helemaal niets. Zijn telefoon is leeg en hij heeft ook zijn pinpas niet gebruikt. En het is bloedheet hier”, zegt zijn vader Gertjan vanuit Italië.

De buschauffeur en een meisje dat in de bus naast Koen zat, zeggen stellig dat hij bij de drieënhalve kilometer verderop gelegen camping, Gasparina, is uitgestapt. De eerst volgende halte van de discobus. Mogelijk is hij van daaruit teruggelopen. Maar op camerabeelden van een pretpark op de route terug is hij niet te zien, is zojuist vast komen te staan.

Inmiddels is de hele campinggemeenschap aan het Gardameer aan het zoeken naar de 17-jarige vwo-scholier. Een zoektocht die vrijdagochtend direct begon nadat de broer en vrienden van Koen ’s nachts al de omgeving hadden afgezocht. Zijn vader Gertjan vertelt met trillende stem aan de telefoon dat ze al 30 uur aan het zoeken zijn.

„Ze zijn langs het strand gelopen en hebben overal gekeken. Op een gegeven moment zijn ze teruggegaan naar de camping in de hoop dat Koen zelf zou terugkomen. We zouden vrijdag om 8 uur vertrekken, ik was de stoelen al aan het inpakken toen ik ontdekte dat Koen er niet was. We hebben gisteren de hele dag gezocht en hem als vermist opgegeven. Ook ’s avonds rond dezelfde tijd dat Koen vermist raakte, hebben we de route nog eens afgelegd met zaklampen. Maar niets. Helemaal niets. Geen spoor. Het is echt vreselijk. We proberen alles, maar we hebben nog niets”, zegt de hevig geëmotioneerde vader.

Ook de plaatselijke politie zet alles op alles om Koen te vinden. Gisteren is het hele gebied afgezocht met drones.

Koen, die net over is van 5 naar 6 vwo, is met zijn ouders, zijn broer en drie vrienden op doorreis naar Kroatië. Zijn ouders reizen in een camper en de vijf jongens zijn met de auto. „Het plan was om twee nachten aan het Gardameer te verblijven, voordat we gisteren via Venetië verder zouden reizen naar de eindbestemming Kroatië. Zondag zouden we dan in het Kroatische Laterna aankomen voor een welverdiende vakantie van twee weken. Mijn zoon Koen heeft twee vrienden mee en onze andere zoon heeft ook een vriend mee. Ze keken er allemaal enorm naar uit”, aldus Gertjan vanuit Italië.

Over waar Koen kan zijn, tasten familie en kennissen volledig in het duister. Koen is een ’normale, spontane en vrolijke jongen’, aldus de vader van een van zijn vrienden tegen De Telegraaf. Hij vertelt verder dat er op de camping, waar veel Nederlanders verblijven, met man en macht naar de jongen wordt gezocht en dat de familie zich ernstige zorgen maakt over het lot van de jongen.