Nieuws/Binnenland
2333053
Binnenland

ANWB: meer dan helft caravans te zwaar beladen

ELSLOO - Caravans waarmee vakantiegangers op reis gaan zijn vaak te zwaar beladen. Dit concludeert de ANWB. Tijdens de jaarlijkse vakantiecheck bij Belgische grensovergang Hazeldonk bleek zaterdag meer dan de helft van de gewogen caravans veel te zwaar te zijn. Een aantal had zelfs honderden kilo’s overgewicht.

Ruim tachtig automobilisten onderweg naar het zuiden lieten hun auto met aanhanger controleren door de wegenwacht en ANWB caravan-experts. Een aantal banden van de aanhangwagens bleek oud en dusdanig versleten te zijn dat deze direct moesten worden vervangen om gevaar en pech te voorkomen.

Tweede controle: alles oké

Op de A2 bij Elsloo (Limburg) haalden de politie tientallen caravans, campers en vouwwagens van vakantiegangers van de weg om te kijken of ze voldeden aan de veiligheidseisen. Bij de meeste vakantiegangers was alles dik in orde zodat ze hun reis naar het zuiden konden voortzetten, zo meldde de politie.

Bij een enkeling moest een band verwisseld worden of was de caravan te zwaar beladen. Een bestelbus met aanhanger op weg naar Marokko had enkele mankementen en werd doorgestuurd naar een nabijgelegen keuringsstation. In Elsloo werd onder meer gecontroleerd op verlichting, remmen, belading, spiegel, trekhaak en bandenprofiel.