Nieuws/Binnenland
2334687
Binnenland

Honderdvijftig man op zoek naar verdwenen Soestenaar

Vader vermiste Koen: ’Hij ziet niet snel ergens kwaad in’

De onzekerheid is slopend, zegt Gert-Jan.

De onzekerheid is slopend, zegt Gert-Jan.

PACENGO - De vader van de vermiste Koen (17) uit Soest, Gert-Jan van Keulen, begrijpt niet waar zijn zoon uit zou kunnen hangen. Al duizenden keren heeft hij zijn hoofd gebroken over wat zijn zoon gedaan zou kunnen hebben. ,,Hij is hoffelijk genoeg om een meisje naar huis te brengen’’, zegt hij. Dat zou heel goed kunnen. ,,Hij kan ook in een auto gestapt zijn met de vraag of hij bij de camping afgezet zou kunnen worden. Koen is goedgelovig, ziet niet snel ergens kwaad in.’’

De onzekerheid is slopend, zegt Gert-Jan.

De onzekerheid is slopend, zegt Gert-Jan.

Ondertussen is de onzekerheid slopend, zegt Gert-Jan. Zeker als er ’s avonds gestopt moet worden met zoeken. ,,We gaan door met een zaklamp. Maar er moet ook geslapen worden. Vannacht wel twee uur. Ik was om zes uur wakker. Weer denken wat Koen gedacht of gedaan kan hebben, wat de mogelijkheden zijn. En om acht uur weer zoeken.’’

Honderdvijftig vrijwilligers

Zo’n 150 tot 200 vrijwilligers zoeken zondag samen met de Italiaanse politie naar de bij het Gardameer verdwenen Nederlander. Veld voor veld wordt zo uitgekamd, laat een woordvoerder van de familie weten.

Het zoekgebied beslaat zo’n drie kilometer, zei de politie zondagavond tijdens een persconferentie. Het is nog altijd niet duidelijk wat er met Koen gebeurd is, liet de politie zondag aan het eind van de middag weten tijdens een persconferentie. De jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag in de buurt van de camping in Pacengo waar hij met zijn ouders was, na een avond stappen met vrienden.

De gemeente is inmiddels bezig met de huisvesting van de zoekhonden die onderweg zijn. In een naburig dorpje wordt voor een team van zeventien personen en hun honden een accommodatie ingericht. Vanuit Nederland is een vrijwilliger van Dutch Rescue Dogs met een zoekhond onderweg naar Italië. Ook een team met honden van Stichting Reddingshonden RHWW reist af naar Italië. Zij worden maandag aan het begin van de middag verwacht.

Een getuige meende dat ze Koen met een meisje had zien lopen toen ze vrijdagochtend vroeg van het werk terugkwam. Het meisje om wie het vermoedelijk ging, is inmiddels getraceerd, maar het bleek om een persoonsverwisseling te gaan. Er wordt nog verder gezocht.

In een reactie laat de familie weten „meer dan blij” te zijn met de aandacht die er is voor de vermissing van de jongen. „Het geeft aandacht voor de vermissing van Koen en daar gaat het om: om het terugvinden van Koen”, aldus een woordvoerder namens de familie.