Nieuws/Buitenland
2335799
Buitenland

Tientallen doden bij aanslag Al-Shabaab

MOGADISHU - Bij een aanslag met een autobom op een militair complex in het zuiden van Somalië zijn tientallen mensen om het leven gekomen. De Somalische onderminister voor Informatie zei dat het leger 87 leden van Al-Shabaab heeft gedood. Deze terreurorganisatie heeft de aanslag opgeëist.

De terreurgroep verklaarde eerder 27 soldaten te hebben vermoord. Volgens een legerleider in de regio blies een zelfmoordterrorist zichzelf op voor de ingang van de basis. Daarop volgde een urenlang gevecht tussen zwaarbewapende militanten en het leger.

De soennitische terreurorganisatie brengt geregeld autobommen tot ontploffing en voert zelfmoordaanslagen uit op doelen van de regering en het leger. Eerder deze maand pleegde al-Shabaab al twee bomaanslagen waarbij respectievelijk negen en drie mensen om het leven kwamen en tientallen gewonden vielen.

Somalië is sinds de val van dictator Mohamed Siad Barre al ruim een kwart eeuw in de greep van een bloedig conflict tussen de regering en al-Shabaab. De groep voert de aanslagen uit in het Oost-Afrikaanse land in een poging de door het Westen gesteunde regering omver te werpen en een islamitische staat te stichten op basis van een strikte interpretatie van de sharia, het islamitische recht.