Nieuws/Binnenland
2339687
Binnenland
Vermissing Koen

’Voorzichtigheid heeft Koen het leven gekost’

Pacengo - Camerabeelden bevestigen dat een noodlottig ongeval Koen het leven heeft gekost. „In de broekzak van het lichaam is de ID van Koen aangetroffen. Vanuit Gardaland zijn beelden die laten zien dat iemand die voldoet aan het signalement van Koen, aan de andere zijde van de vangrail loopt. Dat wil zeggen de zijde waar je niet aangereden kunt worden. Helaas heeft Koen deze voorzichtigheid het leven gekost.”

Dat laat een woordvoerder van de familie weten. De politie in Italië bevestigt dat er videobeelden zijn die laten zien dat Koen door een ongeluk om het leven is gekomen.

„Namens de familie willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het onderzoek, door erover te berichten, door als vrijwilliger mee te zoeken, door met de honden deze kant op te komen. Maar in de eerste plaats ook aan alle mensen van de carabinierie (Italiaanse marechaussee), duikteams, brandweer, medewerkers van de ambassade, buitenlandse zaken en aan allen die morele support aan ons hebben gegeven”, laat een geëmotioneerde woordvoerder weten.

„De uitkomst is niet hoe we deze gehoopt hadden. We zullen het ermee moeten doen. Dit worden barre tijden voor de ouders, broer, familie en vrienden. Zij hebben aangegeven er prijs op te stellen om dit verdriet in stilte te verwerken.”

De 17-jarige vwo-scholier Koen van Keulen werd sinds donderdagnacht vermist en is omgekomen toen hij op een veilige manier terug wilde lopen naar zijn camping aan het Gardameer. Tijdens zijn terugtocht viel hij zo’n zes meter naar beneden in een steile greppel met laag water waar hij – ondanks verwoede pogingen – niet meer uit kwam.

Bijeenkomst op Baarnsch Lyceum voor Koen

Ook op het Baarnsch Lyceum, waar Koen naar school ging, is dagenlang tussen hoop en vrees geleefd. „Iedereen hoopte vurig dat Koen nog in leven zou zijn. Vandaag is bekend geworden dat Koen niet meer leeft. Waar we niet aan wilden denken, is werkelijkheid geworden”, zo laat de school weten.

„We denken aan Koens ouders, die hun kind hebben verloren, we denken aan zijn familie, we denken aan zijn vrienden die nog bij hem waren die avond. We denken ook aan elkaar, aan de pijn die het doet iemand te verliezen. En we denken aan Koen, een leuke vent van 17, die nog geen drie weken geleden vrolijk op het podium danste bij de diploma-uitreiking”, schrijft rector Henk van Ommen.

De school houdt donderdagmiddag een bijeenkomst voor leerlingen en medewerkers „ om met elkaar het verdriet te delen.” Ook leden van het zorgteam en de GGD zijn dan aanwezig, meldt de school op de website. De school was al dicht wegens de vakantie, maar opent voor die gelegenheid de deuren.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar zal er in overleg met de ouders van Koen nog een officiële bijeenkomst zijn. „Samen zullen we dan bij het leven van Koen stilstaan en afscheid van hem nemen.”

Vermissing KoenLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover