Nieuws/Binnenland
234516996
Binnenland

Transgenders definitief weggetreiterd

Kristiana Moretti en Arianne Brink.

Kristiana Moretti en Arianne Brink.

Maastricht - Een transgenderkoppel in Heerlen krijgt een nieuwe flat omdat de politie en de gemeente er niet in slagen een eind te maken aan de terreur van een groep buurtjongeren.

Kristiana Moretti en Arianne Brink.

Kristiana Moretti en Arianne Brink.

Kristiana Moretti en Arianne Brink worden al anderhalf jaar lang lastiggevallen bij de Auroraflat, zo schrijft De Limburger. Er wordt gepest, bedreigd en zelfs geweld tegen hen gebruikt.

Eén van de daders kreeg 30 dagen celstraf en 100 uur werkstraf omdat hij van mei 2018 tot februari 2019 het stel terroriseerde. Kristiana en Arianne werden uitgescholden voor ’vieze manwijven’ en ’omgebouwde kutvent’.

In elkaar geslagen

Toen ze er iets van zeiden, werd Moretti in elkaar geslagen. Burgemeester Emile Roemer legde de treiteraars een gebiedsverbod op, maar dat vond de rechter weer te zwaar want hij ’kon niet meer naar de bibliotheek’ en met de trein naar z’n familie. Daarna werd een beperkter straatverbod opgelegd dat de dader vervolgens weer overtrad.

Afgelopen zomer moesten omstanders de twee zelfs ontzetten toen ze weer mishandeld dreigden te worden. Kristiana werd toen weer in het gezicht gestompt. Ze liep een hersenschudding op en bezoekt nog steeds een psycholoog. Tegen De Limburger zeggen ze dat het gaat om jongeren van ’buitenlandse komaf’.

Verhuizen

Omdat politie en woningbouwvereniging er niet in slagen het hangtuig in bedwang te krijgen, gaat het transgenderkoppel verhuizen.

Tegen de krant zegt het stel gecapituleerd te zijn voor het aanhoudende geweld. „We hopen deze episode achter ons te laten.”

Niks opgelost

De gemeente zei begin 2019 nog dat de situatie in de flat onder controle zou zijn. Een opgerichte ’werkgroep’ zou de problemen grotendeels opgelost hebben. Tegen De Limburger zeiden sommige bewoners dat ze zo snel mogelijk willen verhuizen. Er wordt geblowd op de trappen, tasjes gejat en op straat in drugs gedeald, aldus de krant.