Nieuws/Binnenland
2345332
Binnenland

Twee gewonden door steekpartij Landgraaf

LANDGRAAF - Door een steekpartij op straat in Landgraaf zijn dinsdagavond twee mensen gewond geraakt. Een van hen is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een 65-jarige man als verdachte aangehouden.

Aan het begin van de avond kreeg de politie een melding van een steekincident in de Broekhuizenstraat in de Limburgse plaats. De verdachte bedreigde bij een woning in deze straat de bewoners en liep daarna verder om vervolgens een ruit van een auto in te slaan. Daarop kwam een vrouw uit de naastgelegen woning naar buiten. Zij werd door de verdachte gestoken.

Vervolgens kwam er een man uit de woning die eveneens door de verdachte werd gestoken. De man raakte hierbij zwaargewond en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is met onbekend letsel eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Na het steekincident wisten buurtbewoners de verdachte te overmeesteren waarna de politie de man kon aanhouden.

De politie stelt een onderzoek in om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is voor dit incident. Inmiddels is bekend dat de gewonde slachtoffers aanspreekbaar zijn.