Nieuws/Binnenland
2345863
Binnenland

’Er zaten witte vlekken op de bank’

Huis verhuurd aan toeristen, gebruikt als bordeel

Amsterdam - Je huis verhuren aan toeristen als je zelf lekker op vakantie bent, dat is natuurlijk een leuke bijverdienste. Maar voor een Amsterdams stel dat hun woning dacht te verhuren aan een paar vriendelijke stedentrippers pakte dat het verhuuravontuur toch iets minder plezierig uit. Hun huis bleek tijdens hun afwezigheid te zijn gebruikt als illegaal bordeel.

„Er zaten witte vlekken op de bank en daar hadden we toen nog niet echt een idee van wat het kon zijn. Maar helaas zijn we gisteren op de hoogte gebracht”, vertellen ze tegenover AT5.

Via de politie moesten ze vernemen dat hun huis, dat ze via Airbnb verhuurden, voor prostitutie werd gebruikt.

Agenten hielden het huis in de gaten, nadat het adres op meerdere seks- en prostitutiesites verscheen. „Toen troffen ze hier drie prostituees aan en die hebben ze hier vervolgens laten zitten, waarschijnlijk voor het onderzoek.”

Volgens de politie waren de vrouwen niet illegaal in Nederland, bovendien was er geen sprake van mensenhandel. De prostituees werd gevraagd de woning binnen een paar dagen te verlaten.

„Het matras of het vloerkleed, de bank, wij durven er niet meer op te zitten”, vertelt een van de bewoners. Het stel slaapt, om die reden nu tijdelijk op een luchtbed. Maar eigenlijk wil het stel helemaal niet meer in hun woning zijn.

De sleuteloverdracht besteedde het stel uit aan een sleutelbedrijf. Mogelijk kwamen de prostituees binnen via een medewerker van het sleutelbedrijf of een schoonmaker.

Het stel wil Airbnb aansprakelijk stellen voor de schade. Airbnb zegt de zaak te onderzoeken.