Nieuws/Buitenland
2345973
Buitenland
Natuurbranden Griekenland

Dodental Griekenland naar 79, plunderaars opgepakt

ATHENE - De situatie in Griekenland na twee dagen van zware natuurbranden is iets verbeterd. De brandweer kon tot vroeg op woensdagmorgen bijna alle branden onder controle krijgen. Alleen in een regio zo’n zeventig kilometer ten westen van Athene woedde nog een brand op een heuvel, zo zei de Griekse minister van Veiligheid, Nikos Toskas.

Het aantal doden als gevolg van de branden in het gebied ten oosten van Athene rondom de havenstad Rafina is volgens Griekse media met de vondst van nog drie lijken opgelopen naar 79. Tientallen personen zijn als vermist opgegeven. Circa 1500 huizen zijn verwoest.

Hulpverleners zoeken in de verbrande huizen naar lichamen. Burgemeesters in de getroffen regio vrezen dat het dodental nog verder op zal lopen omdat er nog veel mensen worden vermist.

Plunderingen

De politie pakte vier mensen op die worden verdacht van plundering in de plaats Neos Voutzas, die door de branden zwaar is getroffen.

De eerste hulpverleners uit andere EU-lidstaten zijn dinsdagavond aangekomen in Griekenland. Het gaat om reddingswerkers uit onder meer Cyprus.

Natuurbranden GriekenlandLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo