Nieuws
2346549
Nieuws

Lieve Sabine

’Lieve Sabine: Mijn seksleven is door zijn gesnurk tot het nulpunt gezakt’

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Ons seksleven beleeft momenteel haar absolute dieptepunt en ik vind het vreselijk. Mijn man snurkt ontzettend dus we hebben afgesproken dat hij in ieder geval door de week op de logeerkamer slaapt. Maar daardoor is het klaar met spontane vrijpartijen.

We hebben twee jonge kinderen en die staan normaal gesproken rond half zeven naast hun bedje. En ondanks dat we gemiddeld rond 23:00 uur in bed liggen, merkte ik dat het me opbrak dat ik minstens vijf keer per nacht door zijn kabaal gewekt werd. En aangezien ik ook drie dagen per week werk en ik de combi van moederen en werken best zwaar vind af en toe, heb ik mijn slaap nodig.

LEES OOK OP VROUW.NL: 6 tips tegen schurende dijen

Mijn man lijkt zich neer te leggen bij de situatie. En ik vermoed dat hij de hand wat vaker aan zichzelf slaat, dus misschien dat hij daarom ook wat minder de behoefte heeft om met mij te vrijen. Want in het weekend, als we dus wel samen slapen, gaat hij regelmatig later dan ik naar bed en komt het er weer niet van.

Ik vind het een moeilijk onderwerp om aan te snijden, maar ik baal hier echt van. Want seks met hem is voor mij belangrijk om me verbonden te voelen. Maar mijn slaap is me ook heilig. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen.

LEES OOK OP VROUW.NL: ’Je was niet te laat, je zag er niet uitdagend uit. Dit had jou niet mogen overkomen’

Sabine: “Hebben jullie er misschien al een keer aan gedacht om iets aan het snurken te laten doen? Er zijn speciale snurkbeugels, je kunt jezelf laten opereren en er zijn nog wel meer remedies tegen al dat nachtelijk lawaai.

En mocht het nou niet te verhelpen zijn, dan zou ik het toch echt beter met elkaar bespreken. Als die intimiteit belangrijk voor je is, en jullie voorheen wel een bevredigend seksleven hadden, dan hoef je je toch ook niet te schamen om dat met hem te bespreken?

Zin kun je naar mijn idee trouwens wel degelijk maken, dus je kunt hem op de logeerkamer natuurlijk komen verrassen. En als je het weer wat vaker gaat doen, dan hoeven het ook echt geen vrijpartijen van anderhalf uur te zijn en kun je daarna gewoon gaan slapen in je eigen bedje. Succes ermee!”

LEES OOK OP VROUW.NL: Hannelore maakt haar eigen maandverband