Nieuws/Binnenland
2348157
Binnenland

Verdachte opgepakt voor gruwelijke verkrachting Rotterdam

Rotterdam - De recherche in Rotterdam heeft een 18-jarige Rotterdammer opgepakt voor de zeer gewelddadige verkrachting dit weekend in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam. De man blijkt gisteravond al te zijn aangehouden.

Dat heeft de politie Rotterdam zojuist bekendgemaakt. De man kon worden opgepakt op basis van het signalement en camerabeelden op de route waarlangs het slachtoffer reed. De politie werkt sinds zondagochtend non-stop met een groot team aan de zaak en zoekt nog steeds informatie.

De Indonesische studente raakte zaterdag 21 juli zwaargewond bij het zedenmisdrijf. Ze ligt nog steeds in het ziekenhuis met volgens de politie ’zeer ernstige’ verwondingen.

Het slachtoffer was rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning aan de Herman Bavinckstraat in de wijk De Esch gefietst. Daar kwam ze rond 05.30 uur aan. Vlak nadat ze haar fiets buiten op straat op slot had gezet, werd ze aangevallen door een man. Geruchten in de wijk zeggen dat zij in bedwang is gehouden met een fietsketting. De politie wil dit bevestigen, noch ontkennen.

De vrouw raakte daarbij volgens de politie dusdanig gewond dat ze met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht en daar moest worden geopereerd.

Verwerking

Onderzoeksleider Albert Jansen is tevreden dat er in zo’n kort tijdsbestek een verdachte kon worden aangehouden. „Iedereen was ontzettend gedreven om zo snel mogelijk tot de aanhouding van de verdachte te komen. Hiermee maken we het leed van de vrouw, het slachtoffer, niet minder, maar we hopen dat het haar in ieder geval helpt bij de verwerking.”