Nieuws/Binnenland
2350565
Binnenland

Op Cuba vermiste Anouk (19) gevonden!

De negentienjarige Anouk van Luijk uit Hellevoetsluis, die sinds enkele dagen vermist werd op Cuba, is gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat ze met haar ouders is herenigd. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

De jonge vrouw zag haar vader en moeder weer op een Cubaans vliegveld. Daar is ze waarschijnlijk door iemand heengebracht.

Een medewerker van de Nederlandse ambassade was aanwezig toen Anouk haar ouders weer ontmoette. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt blij te zijn „met de goede afloop.” Hij bedankt de Cubaanse autoriteiten voor de inspanningen om haar weer terug te vinden.

Ook nichtje Tamara is ontzettend opgelucht. „Anouk is terecht in goede gezondheid”, jubelt ze op Facebook. Ze bedankt iedereen voor het meedenken en meeleven.

De jonge vrouw reisde op 7 juli af naar het Caribisch eiland. Zaterdag zou ze terugvliegen naar Nederland, maar ze kwam nooit aan. Haar familie had voor het laatste contact met haar op 21 juli. Toen vertelde ze dat ze haar bankkaart verloren had, sinds woensdag 18 juli geen geld meer had en dat ze zich ziek voelde.

Op het eiland was een uitgebreid onderzoek gestart naar aanknopingspunten rondom de vermissing. Reisorganisaties en diverse lokale autoriteiten werden geraadpleegd voor informatie over waar Anouk zich zou kunnen bevinden.

Waar Anouk was en waarom ze haar vlucht miste, is nog onbekend.

Later meer.