Nieuws/Binnenland
2351148
Binnenland

Onweer en hagel in Brabant en Limburg verwacht

DE BILT - Op een dag van extreme hitte waarschuwt het KNMI voor onweer in Limburg en Noord-Brabant. In die provincies is donderdagmiddag kans op windstoten van 60 kilometer per uur en hagelstenen van wel twee centimeter.

Met uitzondering van het Waddengebied geldt donderdag en vrijdag voor heel Nederland code oranje wegens de extreme hitte. Het KNMI verwacht landinwaarts en in stedelijke gebieden temperaturen tot 35 graden.

Warme nacht

Komende nacht blijft het puffen geblazen. In binnensteden komt het kwik amper onder de 25 graden. In het westen is er in de nacht van donderdag op vrijdag kans op een bui. Maar echt veel verkoeling brengt het niet.

Bloedheet

Vrijdagochtend dient de volgende bloedhete dag zich aan, zo meldt Weeronline. In het zuiden, midden, oosten en zelfs in een flink deel van de Randstad kan het kwik 35-37 graden aantikken.

In Noord-Limburg, Brabant en delen van Gelderland kan het zelfs nog wat heter worden. In de noordelijke kustgebieden en de westelijke helft van Zeeland wordt het 33-35 graden. Ook op de Wadden en op de Zeeuwse stranden worden tropische temperaturen verwacht van van 31-33 graden.

Onweer

Zaterdag staan ons (onweers)buien te wachten die de extreme hitte enigszins zullen verdrijven. Maar met 24 graden aan zee tot 30 in het oosten blijft het zomers.