Nieuws
2352932
Nieuws

VROUW

5 barbecue-tips: Gooi dit eens op het vuur!

Het zomert maar door. Iedere dag opnieuw kan de barbecue aan. Maar op een gegeven moment komen de hamburgers en worstjes je natuurlijk de oren uit. Met deze bijzondere recepten, leg jij vanavond iets heel anders op het rooster. Geniet van de zwoele avond en stook dat vuurtje maar vast op.

Ciabatta met geroosterde aubergine

Nodig voor 4 personen:

1 aubergine

4 el Preparato per Pasta Arrabbiata (of gezeefde tomatensaus)

60 ml olijfolie

zeezout

1 ciabatta

20 ml rode wijnazijn

1 takje peterselie

Bereiding

Verwarm de barbecue en leg de aubergine er in zijn geheel (met schil en al) op. Pof de aubergine ongeveer 35 minuten tot hij zacht is en keer regelmatig. Laat hem een beetje afkoelen en haal de schil eraf. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn. Meng de aubergine, gehakte peterselie, Preparato per Pasta Arrabbiata, rode wijnazijn, 40 ml olijfolie en een snuf zeezout. Laat de auberginespread afkoelen tot kamertemperatuur.

Snij de ciabatta in plakken en besprenkel met de rest van de olijfolie. Rooster de sneetjes op de barbecue tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Serveer de ciabattasneetjes en auberginespread apart van elkaar: zo blijft het brood lekker knapperig.

LEES OOK OP VROUW.NL: Ik bleef roken tijdens de zwangerschap

Gegrilde dorade

Nodig voor 4 personen

2 dorades

1 citroen

2 takjes peterselie

1 potje Pesto al Limone (of gewone pesto gemengd met wat geraspte citroenschil)

peper

zeezout

Bereiding

Maak de dorades schoon en bestrooi de buikholtes met peper en zout. Snij de citroen in schijfjes en leg ze samen met de takjes peterselie op de dorades. Klem de dorades in een grillrek en leg ze op de barbecue. Verhit de dorades ongeveer 6 minuten per kant en serveer ze met Pesto al Limone.

Gegrilde zoete aardappel

Nodig voor 4 personen:

4 zoete aardappels

40 ml olijfolie

3 el dipper formaggio (of grof zeezout)

Bereiding

Verwarm een oven of barbecue voor tot een temperatuur van 160 à 180 °C. Verpak de zoete aardappels in een stuk aluminiumfolie en pof ze ongeveer 35 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Haal de aardappels uit het folie en halveer ze. Besmeer ze met 20 ml olijfolie en gril ze nog even kort. Besprenkel de zoete aardappels na het bakken met de resterende 20 ml olijfolie en bestrooi met Dipper Formaggio.

LEES OOK OP VROUW.NL: Inekes zoon zat vast in een zwembadrooster

Vijgenspiesjes

Nodig voor 4 personen

4 vijgen

16 plakjes pancetta

40 ml Balsamic Glaze Figs (of balsamicostroop)

Bereiding

Snij de vijgen in 4 stukken. Wikkel om elk partje een plak pancetta en prik vier van deze rolletjes op één spies. Gril de spiesjes kort op de barbecue en besprenkel ze vlak voor het serveren rijkelijk met de Balsamic Glaze Figs.

Gevulde courgettes

Nodig voor 4 personen

2 courgettes

1 potje pesto

250 g ricotta

2 takjes basilicum

4 el paneermeel

peper

zout

Bereiding

Verwarm de barbecue voor. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 3 cm dik en maak kommetjes van de plakken door ze voorzichtig met een lepeltje uit te hollen. Pluk de basilicumblaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng vervolgens de ricotta, de pesto, de basilicum en het paneermeel door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Vul de courgettekommetjes met het mengsel en gril ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.

LEES OOK OP VROUW.NL: Lieve mevrouw op het strand ik hoop dat je ooit lekker een bikini aantrekt