Nieuws
2353213
Nieuws

Spotify ziet aantal gebruikers weer stijgen

Stockholm - Opnieuw ziet de muziekstreamingdienst Spotify het aantal abonnees toenemen. Uit cijfers die het Zweedse concern heeft bekendgemaakt, blijkt dat het nu wereldwijd 83 miljoen betalende gebruikers heeft. Dat is een toename van acht miljoen abonnees in de afgelopen drie maanden.

Spotify zegt nu 180 miljoen actieve gebruikers te hebben. De streamingdienst hoopt tegen het eind van 2018 de grens van 200 miljoen gebruikers te passeren. Van hen zouden dan 93 tot 97 miljoen mensen abonnementhouder moeten zijn.

Overigens blijkt dat het aantal gebruikers zonder abonnement stagneert. Ondanks het feit dat Spotify in april niet-betalende gebruikers meer rechten gaf. In vergelijking met de cijfers uit het eerste kwartaal zijn er zelfs minder gebruikers die over de gratis-versie van de streamingsdienst beschikken. Maar in vergelijking met cijfers over het tweede kwartaal van 2017 is het aantal met 23 procent gestegen.

In de muziekstreamingbusiness lijkt de komende periode een interessante strijd los te barsten. Spotify kan stevige concurrentie tegemoet zien van Amazon en vooral Google, dat een nieuwe streamingdienst uitrolt. Bovendien lijkt Apple Spotify in de Verenigde Staten nog voor het eind van dit jaar voorbij te streven in het aantal betalende gebruikers.