Nieuws/Binnenland
2354665
Binnenland

Jong meisje uit snikhete auto gered op parkeerplaats Assendelft

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

UPDATE - De politie kan het niet vaak genoeg zeggen: laat geen kinderen en dieren in de auto achter als het buiten zo warm is! Ook niet ’eventjes’. Het blijft namelijk misgaan. Een jong kind van een jaar of 2,5 is donderdagmiddag uit een bloedhete auto gehaald op een parkeerplaats van een winkelcentrum in Assendelft.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De moeder was volgens NH Nieuws boodschappen aan het doen in een supermarkt aan de Kaaihof in Assendelft. Inmiddels was de temperatuur behoorlijk gestegen in de auto. Het kind was behoorlijk bezweet en was niet meer goed aanspreekbaar.

Hoe lang de moeder haar dochtertje, dat volgens omstanders een jaar of 2,5 moet zijn geweest, achterliet, is niet bekend. Lang genoeg voor grote zorgen bij omstanders, die ingrepen. Hulpdiensten hebben zich ruim een half uur over het meisje ontfermd. Daarna ging het weer wat beter met haar.

Twee kinderen

Ook in het Zuid-Hollandse Ter Aar ging het mis. De politie moest twee kinderen bevrijden uit een snikhete auto die geparkeerd stond bij een supermarkt. De vader, een 38-jarige man uit Kaag en Braassem is aangehouden.

De politie benadrukt, zoals wel vaker, dat het ontzettend gevaarlijk is om kinderen - of dieren - in deze hitte achter te laten in een warme. Dit omdat de temperatuur in de wagen ontzettend snel kan oplopen, waardoor het gevaar op oververhitting toeneemt.

Beide incidenten zijn gemeld bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.