Nieuws/Binnenland
2355029
Binnenland
Hitte in Nederland

Dode door noodweer Rotterdam

ROTTERDAM - Door het noodweer in Rotterdam is een vrouw om het leven gekomen; een ander is gewond geraakt. Dat bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Een boom kwam terecht op de auto waar de twee inzaten op de Westersingel op de rand van het centrum van de havenstad. Eén van de inzittenden stierf ter plekke; de ander, een man, is overgebracht naar het ziekenhuis. De slachtoffers zaten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. De auto is volledig vernield, maar ook andere auto’s raakten beschadigd.

Het noodweer begon in het zuiden van het land. Flinke regenbuien en windstoten trokken vervolgens verder naar Midden-Nederland. Volgens de woordvoerder begon het plotseling hevig te regenen en stormen toen het misging op de Westersingel.

Bij de bioscoop Pathé Schouwburgplein in Rotterdam werden twee zalen ontruimd vanwege forse waterlekkage. Er waren in totaal zo’n 150 meldingen voor stormschade in de regio Rotterdam. Daarbij ging het om waterlekkages en omgevallen bomen. Door blikseminslag viel bij 665 aansluitingen in de omgeving van de Wijnhaven de stroom uit, meldde netbeheerder Stedin.

Het KNMI meldt dat de windstoten in het zuiden en midden van het land een snelheid van 70 kilometer per uur haalden.

Hitte in NederlandLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover