Nieuws/Binnenland
2356315
Binnenland

Verdachte schietpartij shishalounge zwijgt

DEN HAAG - De man die vastzit voor de dodelijke schietpartij in een Haagse shishalounge, afgelopen april, blijft zwijgen. De 19-jarige Mustaf S. uit Rotterdam wil niet zeggen of hij iets te maken heeft met de dood van het 17-jarige Haagse slachtoffer. Dat bleek vrijdag tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting over de zaak in de rechtbank in Den Haag.

S. wordt verdacht van moord of doodslag. Hij zou in de nacht van 7 op 8 april meerdere keren op de jongen hebben geschoten. De jongen overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Mogelijk hadden de twee ruzie. De schietpartij is gefilmd en dat filmpje circuleert op internet. Hierop is een man te zien die wegrent.

S. werd ruim een week na de schietpartij bij een verkeerscontrole aangehouden en zit sindsdien vast. S.heeft inmiddels al een lange geschiedenis van problemen met de politie en andere instanties. Zijn ouders meldden onlangs nog dat zij geen grip meer hadden op hun zoon.

Psycholoog

De afgelopen tijd heeft S. mondjesmaat met een psycholoog willen praten over zijn leven, maar niet over de schietpartij. Zijn advocaat vertelde vrijdag dat S. mogelijk van plan is om te gaan verklaren.

De volgende zitting in de rechtbank is gepland op 12 oktober. Het gaat dan wederom om een niet-inhoudelijke zitting.

De shishalounge aan de Laan van Meerdervoort is nog altijd dicht.