Nieuws/Buitenland
2357915
Buitenland

Trump: ik wist niets van ontmoeting met Russen

President Donald Trumo (VS)

President Donald Trumo (VS)

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft boos gereageerd op de bewering dat hij vooraf was geïnformeerd over een omstreden ontmoeting in de Trump Tower in 2016. „Het klinkt alsof iemand verhalen probeert te verzinnen om van een ongerelateerd probleem af te komen”, schreef hij op Twitter.

President Donald Trumo (VS)

President Donald Trumo (VS)

Trump heeft altijd volgehouden pas veel later te hebben gehoord over de bijeenkomst, die plaatsvond in de aanloop naar de presidentsverkiezing. Zijn zoon Donald Trump jr. ontmoette destijds een Russische advocate, in de veronderstelling dat zij beschikte over belastende informatie over Democrate Hillary Clinton.

Inmiddels zou de voormalige advocaat van Trump, Michael Cohen, bereid zijn te verklaren dat Trump wel degelijk vooraf op de hoogte was gesteld. Dat bericht CNN op basis van anonieme bronnen. Cohen zou bereid zijn te verklaren dat hij aanwezig was toen Trump groen licht gaf om de bijeenkomst te laten doorgaan.

De president blijft echter bij zijn ontkenning. Hij twitterde dat Cohen, die hij overigens niet bij naam noemde „zelfs de advocaat van Bill en crooked Hillary” in de arm heeft genomen. „Goh, ik vraag me af of zij hem hebben geholpen de knoop door te hakken”, sneerde hij.