Nieuws/Binnenland
2363060
Binnenland

Nederlands slachtoffer vier maanden na terrasaanval overleden

Münster - Bijna vier maanden nadat een verwarde man met zijn bestelbusje een vol terras in de Duitse stad Münster opreed, is de 56-jarige Nederlander Bennie Eerdman overleden als gevolg van de ernstige verwondingen die hij hierbij opliep. Dat laat zijn familie weten. „Hij heeft hard gevochten, geknokt en alles. Maar op een gegeven moment is het lichaam gewoon op”, zegt zijn broer Gijs Eerdman geëmotioneerd.

Bij de terrasaanval in april van dit jaar kwamen direct drie mensen om het leven, waaronder de bestuurder van het busje. Eerst vreesden de autoriteiten nog een aanslag met terroristisch oogmerk en werd het gehele stadscentrum leeggeruimd. Zwaarbewapende agenten hielden vervolgens bewoners, winkeliers en toeristen op afstand. Antiterreureenheden en explosievenopruimingsteams kamden het gebied vervolgens millimeter voor millimeter uit. Ook diverse woningen van de man, de 48-jarige Jens R., viel de politie met veel machtsvertoon binnen.

Naast de onschuldige doden die er meteen te betreuren vielen, raakten tientallen andere terrasgangers gewond. Hieronder waren ook twee Nederlanders, die beiden zwaargewond raakten. Een van hen, ondernemer Bennie Eerdman uit de Twentse plaats Albergen, lag sinds het tragische voorval in het plaatselijke universiteitsziekenhuis en werd daar veelal in een kunstmatige coma gehouden. Ook is hij tientallen keren onder het mes geweest. Zondagmorgen is hij komen te overlijden aan de directe gevolgen van zijn ernstige verwondingen.

De vriendin van garagehouder Eerdman, het andere slachtoffer met de Nederlandse nationaliteit, kampt nog altijd met vele lichamelijke ongemakken.