Nieuws/Video

Merkel kiest voor Nederland

Twitter Heracles

ALMELO - Alexander Merkel (26) speelt komend seizoen voor Heracles Almelo.

Twitter Heracles

De in Kazachstan geboren middenvelder zette zijn handtekening onder een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Merkel speelde het afgelopen half jaar voor Admira Wacker op het hoogste niveau in Oostenrijk.

Zelf heeft hij er veel zin in. „Ik ben blij om bij Heracles Almelo te komen voetballen. Mark-Jan Fledderus en Frank Wormuth hebben mij deze kans gegeven, dus ik ga mijn uiterste best doen het vertrouwen waar te maken. Ik kijk uit naar dit seizoen en hoop te spelen voor een vol stadion.”

AC Milan

„We zijn blij met de komst van Alexander”, vertelt technisch manager Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite. „Als groot talent maakte hij op zestienjarige leeftijd de overstap van VfB Stuttgart naar AC Milan. Daar maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en heeft hij in de Champions League gespeeld.”

Merkel kwam in het verleden eenmaal in actie voor het nationale team van Kazachstan. De middenvelder beschikt ook over een Duits paspoort en kwam zodanig ook uit voor nationale jeugdelftallen van dat land.