Nieuws/Buitenland
2371074
Buitenland

Bedroefde weduwnaar zit elke dag met fotolijstje overleden vrouw aan zee

Gaeta - Een pizzeria-eigenaar heeft ontdekt wat het geheim is van de treurende bejaarde die al jaren elke middag triest voor zich uit kijkt over de zee.

Hij zit op een muurtje in het Italiaanse dorpje Gaeta. In zijn hand altijd een fotolijstje.

Pizzabaas Giorgio Moffa (54) hoorde zijn verhaal, deelde het op Facebook en nu hebben miljoenen mensen het erover.

Tranen

De 70-jarige Giuseppe Giordano zit vaak met tranen in zijn ogen.

Op precies diezelfde plek zat hij vaak met zijn vrouw Ida, de liefde van zijn leven.

Helaas heeft de oude baas afscheid moeten nemen van zijn echtgenote. Zeven jaar terug verloor ze de strijd tegen kanker.

Giuseppe en Ida waren pas zestien jaar oud , toen ze smoorverliefd als een blok voor elkaar vielen. In 1959 was de trouwerij. Meer dan 50 jaar deelden ze lief en leed samen, terwijl ze voor hun drie kinderen zorgden.

„Ik zag hem zitten en wist al meteen dat het ging om een prachtig liefdesverhaal. Er bestaan nog maar weinig mannen zoals hij, die hun verdriet zo kunnen en willen verwerken. Wat een nobele ziel”, aldus Giorgio Moffa, die zijn emotionele verhaal deelde op Facebook.

Duizenden ontroerde mensen reageren onder het verhaal. „Ik begrijp heel goed dat het verschrikkelijk veel pijn moet doen, en ik leef echt met hem mee. Ik heb zelf twee broers en een zoontje van vijf maanden oud verloren, wat ons gesprek heel herkenbaar maakte,” schrijft iemand.

Sindsdien drinkt Giuseppe af en toe iets bij Moffa. Voor de verhalen en de herinneringen aan de liefde. En de foto van Ida is er natuurlijk altijd bij.