Nieuws/Binnenland
2373347
Binnenland

FNV-stemming cao streekvervoer moet opnieuw door fout

AMSTERDAM - Pas begin september wordt bekend hoe de FNV-leden hebben gestemd over het principeakkoord voor een nieuwe cao in het streekvervoer. De stemming onder FNV-leden moet over worden gedaan omdat er iets is fout gegaan bij het versturen van de brieven en mails en niet alle leden de uitnodiging om te stemmen hebben gekregen, meldt de FNV.

Er wordt nog uitgezocht wat er precies is misgegaan, maar intussen moet iedereen wel de kans krijgen te stemmen, aldus Brigitta Paas, bestuurder FNV Streekvervoer. De 8000 FNV-leden krijgen nu allemaal een stembiljet met een antwoordenvelop in de brievenbus en ze kunnen tot 30 augustus hun stem uitbrengen. Eerder zouden de FNV’ers dat tot 2 augustus kunnen doen. De uitslag wordt 6 september bekend, aan het einde van de dag.

In het streekvervoer werd eerder dit jaar herhaaldelijk gestaakt. De bonden eisten een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.