2374049
Buitenland

Mirakel Mexico: vliegtuig met 100 mensen crasht, iedereen overleeft het

MEXICO-STAD - UPDATE - In Mexico is een passagiersvliegtuig met 97 passagiers en vier bemanningsleden aan boord neergestort. Het toestel is gecrasht in de noordelijke deelstaat Durango. Dat gebeurde volgens de gouverneur vlak na het opstijgen van het vliegveld Guadalupe Victoria International Airport. Hij laat weten dat tachtig mensen gewond zijn geraakt. Er zijn geen doden.

Ongeveer 85 mensen raakten gewond, van wie er 37 naar het ziekenhuis zijn gebracht, melden de Mexicaanse autoriteiten. Twee zijn er ernstig aan toe. De meeste mensen konden zelf het vliegtuig verlaten dat deels vlam vatte door de crash.

De Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico bevestigt op Twitter dat het om een van haar toestellen gaat. Het betreft een vliegtuig van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. Het toestel was op weg naar Mexico-Stad. Vlak na het opstijgen stortte het neer.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Vanwege het weer wilde de piloot mogelijk de start op het laatste moment afbreken. Het had volgens de gouverneur geregend en er was een storm op komst.

Televisiebeelden tonen een vliegtuig dat in een veld ligt. Zwarte rookwolken stijgen van het toestel op.